• Seat Ibiza 14% Bijtelling

  • Seat Ibiza
  • €16,160.00

  Het weggedrag is van een hoog niveau voor een auto uit het B-segment. Het onderstel is niet langer compromisloos hard en biedt een redelijk mooie balans tussen comfort en dynamiek. Wel is het nog steeds aan de sportieve kant, maar het levert niet in op comfort. Alleen met dwarsrichels weet de Ibiza minder goed raad. Oneffenheden worden dan te nadrukkelijk doorgegeven. De besturing werkt wel direct genoeg, maar de wel erg enthousiast te hulp schietende bekrachtigingsinstallatie filtert te veel informatie weg. De Ibiza stuurt wel scherp, maar het ontbreekt gewoon aan gevoel.

  In vergelijking met veel concurrenten valt het aanbod van ruimte in de Ibiza enigszins tegen. Dat geldt vooral voor de passagiers achterin. De beenruimte is zeker acceptabel, maar de hoofdruimte schiet tekort. De zit in de geprofileerde stoelen is indien gewenst wel lekker laag. Die stoelen zitten sowieso puik. Met de achterbank plat kan de Ibiza 874 liter aan bagage verstouwen.

  Het dashboard is in de Ibiza niet langer van Tupperware-plastic, maar voelt aangenaam zacht aan. Dat is goed voor de kwaliteitsbeleving. De materialen zijn dan nog wel niet van  Volkswagenniveau, maar het interieur is goed afgewerkt. Doordat het zo opgeruimd is en wat traditioneel van opzet is het echter ook erg saai. Daaraan draagt een nieuw instrumentarium onder een vrolijk gebogen afdakje niet veel bij. Wij reden de Ecomotive Style-uitvoering, die verder nog was voorzien van zaken als klimaatregeling een hill hold-faciliteit en een elektrisch bedienbaar panoramadak. Standaard op deze uitvoering zijn voorzieningen als een met de hand bediende airco, een radio-cd-speler met aux- en mp3-aansluitingen, centrale vergrendeling en elektrisch bedienbare portierruiten.

  Bijtelling

  14% bijtelling

  Introductiejaar

  2013

  CO2-uitstoot

  87 g/km

  Brandstof

  Diesel

  Wegenbelastingvrij

  Ja

  BPM-vrij

  Ja

  Verbruik

  1 op 30,3

  Energielabel

  A

  Carrosserie

  3-deurs, hatchback

  Merk

  Seat

  Reviews

  Er zijn nog geen reviews, toevoegen?

  Be the first to review “Seat Ibiza”

  *